PEPPER 31 MAJ ~

Vilma rider. Får se i morgon i stallboken vad hon har skrivit att de gjorde ;)

PEPPER 30 MAJ ~

Galopp i paddocken! Bara lunka på i samma takt, fem varv åt höger och fem varv åt vänster med ett varv skritt i mellan. Han var lite springig i början, men jättecool och lugn jämfört med hur han brukar vara ute. Han försökte inte ens sticka iväg! Han blev trött efteråt också ;)

PEPPER 29 MAJ ~

Red dressyr idag! Behövdes verkligen, han var jättestel! Red massor av galopp, då det är lösgörande för honom. Jättefin i vänster varv, men lite stelare åt höger. Fast jag tror det beror stor del på min vänsterhand, då den åker fram och liksom följer med, som på ett cykelstyre. Jag försöker verkligen träna bort det, men jag har ridit så de senaste åren, så det lär ta att ett tag att få bort..

PEPPER 28 MAJ ~

Välbehövlig vila :)!


TÄVLING

tävling hos lovicious

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!


PLANERA ÄNDRADE ÄNNU EN GÅNG

Skulle ju först åkt till Nyby-Torshälla idag, men nej, han skulle ju behövt nya skor och det skulle vi inte ha råd med. Sen skulle jag ha åkt och tävlat med DIV III-laget i dressyr, men jag fick inte rida det eftesom jag startat DIV I i år :( Så nu blir det ingen tävling alls denna helgen. Faktum är att det inte blir nån tävling förrän vecka 26, då det blir meeting i Vingåker :)

ÄNDRADE PLANER

Jag struntar i Nyby-Torshälla på lördag, i och med att han behöver nya skor med fyra broddhål eftersom det är gräsbana, och det blir för dyrt.
Så, om jag får, så ska jag åka med DIV III-laget i dressyr till Baståsen och tävla LB:1 på söndag i stället! Längesen jag var ute på dressyrtävling, så det ska bli kul. Laget ligger sist, så dom hoppas väl på att jag ska få upp dom i placering, och jag ska verkligen försöka ;) Hoppashoppashoppas mamma går med på det :)

Sen blir förhoppningsvis hopptävling i Vingåker i 2&4 Juli istället :) Jag vill hoppa LB & LB+5 på fredag och LA på söndagen. Det är en slags meetingtävling som heter Guldsporrarna och man måste vara med i 3 klasser, och det är MSV hoppning på lördagen och på den nivån är vi ju inte ännu, så det får bli fredag&söndag, om det blir något i huvudtaget, men jag hoppas på de! :D

SCHABRAK + LUVOR

Hittade fina begagnade Glen Gordon schabrak med matchande luvor från år 2009 på hastnet.se :)

Brunt med vitbeige kant och logga. 450 kr
Brunt Glen Gordon schabrak + luva

Blått med vit/röd kant och logga. 350 kr
Blått Glen Gordon schabrak + luva

Mest sugen på det blåa, då det matchar min "drömoutfit". Och för att det är billigare ;)

PEPPER 25 MAJ ~

Dagens ridpass:
Lättare hopplektion som gick ut på att jobba på medellinjen. Började med travbommar på linjen med avsaktningar. Försökte få han att jobba i form även över bommarna och att jobba i form i avsaktingarna och igångsättningarna. Volter på långsidorna där jag lösgjorde honom i kroppen, han var väldigt stel! Sen blev travbommarna till små räcken/kryss med galopp i stället. Han var vild och stretig i galoppen, ville inte riktigt jobba. Hoppade sen linjen en gång på 1 m, hur fin som helst i språnget! :)

VECKANS PLANERING

Kan passa på att dra Peppers veckoplanering när jag ändå är inne:

Måndag: Vilma rider lektion, inte så krävande
Tisdag: Jag rider lektion, mer krävande
Onsdag: Mamma har honom, blir nog promenad eller longering/tömkörning
Torsdag: Hoppträning för Sandra Odelberg Noyez
Fredag: Om jag ska tävla på lördag så rider jag ut med Emma, annars vilar han.
Lördag: Eventuell tävling i Nyby-Torshälla LB (kanske LA). Annars rider jag nog lite dressyr/markarbete
Söndag: Joggar

Vi hoppas på tävling så planeringen håller! ;)

PLUGGA & SOVA

Har precis avslutat mitt 1-timmespluggande. Blev matte, om procent, och svenska, om upplysningstiden. Snacka om att jag är trött på procent! Så himla jobbigt att räkna -.-

Ingen ridning idag efter som det är måndag = Vilma har Pepper. Så jag har varit hemma och jobbat på en ny bloggheader som är något sommrigare än denna. Mer säger jag inte, utan resten får ni se när den kommer upp, vilket beräknas bli imorgon eller på onsdag. Får se ;)

Jag är fortfarande glad över min lyckade LA-debut igår, och hoppas VERKLIGEN att jag kan åka till Nyby-Torshälla på lördag och starta i alla fall LB, eftersom mamma inte har råd med mer, men jag kan ju fråga pappa om han har lust att betala LA:n :)

ska göra mig i ordning för natten nu. Hoppas det går att sova trots min illröda solbränna sen i lördags som fortfarande gör fruktansvärt ont... Godnatt! ♥


MÅLET UPPNÅTT

Jag kom på nu att jag har nått mitt mål för våren! Alltså att debutera och komma runt grunden i en LA :'D LÄÄÄÄÄÄNGTAR tills i höst för då blir det masssssssssor med tävlingar. Tycker jag iaf ;D

FILM!

Här är videoklippet från dagen! :D

Jag är jäkligt pepp inför nästa tävling, som förmodligen (och förhoppningsvis) blir i Nyby-Torshälla nästa helg (29/5)! :D<3


SURAHAMMARS RF (HEMMA) LB + LA DEBUT ~

Hoppade alltså LB och LA!
I LB:n så fick vi ett pet i grunden i kombinationen för att vi kom för nära på a-hindret så det blev tre galoppsprång i mellan istället för två så vi fick med oss bommen på b-hindret ner. Men han var ändå jävligt fin&fräsch! Fast sen ösregnade det också så det försämrade hans prestation ;)

I LA:n så var han lite tröttare, men gud så han hoppa! Jättefin, nolla grunden, kom till omhoppning fast fick två stopp där så vi blev uteslutna. Men det räckte ändå till en 3 plats för det vara bara två andra som kom till omhoppning! (Alltså 1an och 2an). Jag är ändå riktigt jädra nöjd trots uteslutningen för han var så himla duktig! <3

Film från LB:n kommer senare! :D


PEPPER 22 MAJ ~

Skrittade ut med Emma&Bunnie i skogen. Lite lugnt inför söndagens tävlingar :)

HEJ HEJ

Pepper går med Moa idag eftersom jag är hos pappa och då brukar mamma ta honom men hon kan inte idag, så han får jogga lite i ridhuset, med Moa som sagt ;]

Har typ ingenting att blogga om just nu, kom med förslag? ♥

PEPPER 19 MAJ ~

Promenderade en liten runda ut i skogen med honom idag. Han var lite hispig ute på bilvägen och tyckte att det var lite läskigt att gå genom tunneln, men väl i skogen var han hur lugn som helst! Jag ville inte rida idag för att det är så himla varmt så varken jag eller han skulle orka ;)
bästa ponny ♥


Sandra-träääning :)

Åkte hem till Sandra Odelberg-Noyez idag och hopptränade. Hennes gård var väligt fin! Det är typ en sån man vill ha, med stallar, ett litet ridhus och en grusbana och mååånga stora gröna hagar :)

Men i alla fall, i uppvärmningen så kom vi in i trav mot ett räcke med galoppbom framför och det räcket blev till slut ungefär 110 cm, och sen blev det en oxer ;) Sen hoppade vi lite linjer, och Pepper var väldigt seg i början så det blev endel fula hopp, haha :P Sen hoppade vi en bana på 100-110 cm och vi fick först ett stopp på oxern men det var mitt fel för jag hade inte jobbat igång galoppen på honom ännu, så vi tog om allting i fräschare galopp och då gick det mycket bättre! :) Jag hoppas han är piggare på söndag, för då är det LA-debut som gäller!

Nu är det dags för en snabbdusch ;)
puss ♥

Det var någon som undrade

Det var någon som undrade om jag tävlar med mina hästar. Jag har bara en häst, eller han är en D-ponny.
Jag tävlar upp till LB med honom i hoppning då vi har placerat oss några gånger, men nu satsar vi på LA till sommaren. Jag har även tävlat dressyr upp t.o.m LA med honom, men inge av oss tycker att dressyr är roligt längre, så nu satsar vi på hoppningen. Hoppas det gav svar :)


HAR INGA BRA RUBRIKER :)

Har precis städat klart rummet, lite dammigt kan jag säga! :o

Ingen ridning idag eftersom Vilma har Pepper på måndagar, så jag har varit hemma och latat mig hela eftermiddagen. Hade tänkt ta mig en liten springtur men jag orkade inte pallra mig bort till spåret x) Får bli en annan dag helt enkelt.

Imorgon ska jag och Emma åka hem till Sandra Odelberg Noyez i Hallsta och hoppträna lite, ska bli sjukt kul! Jag tror inte att jag har åkt bort och tränat en enda gång med Pepper? Undrar hur han reagerar haha :D Bilder kommer kanske, om Emma kan ta med sig sin kamera ;)

Nu ska jag hoppa in i duchen en snabbis, sen väntar sängen. Somnade inte förrän vid 12 igår och det märktes i morse kan jag säga! Om inte annat märks det nu :P

puss&godnatt ♥

OUTFIT

Här kommer en fin, stilren men ändå "färgig" outfit, en av dom som jag och Pepper satsar på ;):

Kavaj: Jacson ca 450:- inkl. frakt om man beställer från www.ebenfelt.se
Stövlar: Tretorn 3000:- hos www.lyckasridsport.se
Hjälm: Charles Owen Wellington Classic ca 3000:- Finns att beställa på de flesta sidor och finns även i många butiker
Säkerhetsväst: Racesafe ca 2000:- Finns att köpa på Hööks mfl.
Stigbyglar: Hööks 479:- Kanske inte världens snyggaste, men dom är jättesköna med bra grepp sägs det ;)
Benskydd fram & bak: John Withaker ca 550:- hos www.ponnyprakt.se
Schabrak & luva: Mörklåa med guldkant från Hööks, väldigt basic men ändå snyggt!

Jag har redan schabraket och säkerhetsvästen och sparar till kavajen just nu, sen är det bara resten kvar! ;)

Sängen väntar... Snart!

Har nyligen hoppat ur duchen och sitter nu här med en tallrik rabarberpaj som mamma bakade idag! Den är näst intill slut efter att jag har gått lös på den ;)

Men i alla fall, dagens ridpass:
Red ute i paddocken, värmde upp över trav- och galoppbommar. Han var riktigt pigg och fräsch och när jag skulle öka så bockade han av glädje! Sen satte jag upp ett kryss på 30-40 cm i mitten och skulle träna på avsprångspunkter men han var helt galen och bara körde upp huvudet och sprang ifrån mig! :o Det brukar han aldrig göra, speciellt inte på så små hinder, men det var ju i och för sig bra att han är framåt ;)

Längtar men är ändå nervös inför nästa söndag, då vi ska debutera LA! :s Fast som tur är så är det på hemmaplan, jag tror inte att jag skulle ha gjort det någon annanstans ;)

Nu ska jag ta lite mer paj, hihi, puss ♥

Stallet nästa..

Blir att åka till stallet när som helst nu. Ska sköta och rida Pepper. Rider ute i paddocken, kanske med lite bommar och så, vi får se :) Och när man kommer hem så väntar en rabarberpaj på mig, mums! ;)

puss ♥

Flyttade bloggen, hahaha.

Jag börjar bli lite trött på mig själv, men jag tycker mer om blogg.se än bloggplatsen.se så nu ska jag försöka stanna här nu efter 940135423:e försöket x)

Jag tycker mer om blogg.se för då kan man koda och skräddarsy sin blogg precis hur man vill! Man måste bara lära sig, och jag använder mig av www.designadinblogg.se för att hitta koder och hjälp om hur man ska designa bloggen, och jag lär mig jättemycket!

I alla fall, jag använder DENNA blogg nu, ingen annan!

puss ♥

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0